dilluns, 23 de maig del 2011

COMUNICACIÓ: PUNTS I TERMES

- Comunicar, com a concepte i com a experiència, implica una forma feta de punts.

- La Comunicació s’entén entre punts i de manera multidireccional.

- Alguns d’aquests punts abans es veien com a Sistema. Un Sistema que tenia una exterioritat que li era aliena. Els problemes tendien a bolcar-se o exportar-se cap a aquella exterioritat.

- La novetat actual, segurament a partir de que l’ésser humà va poder veure la imatge conjunta del planeta on viu, és que el Sistema ara és planetari per primera vegada en la Història.

- Concomitantment, l’individu, que havia estat sempre contemplat com a incomplet, tant per considerar que es devia a una cultura o grup, com per considerar que necessitava d’altres meitats afectives o divines, avui s’assumeix com a una entitat completa.

- Aquest nou escenari, amb un únic Sistema planetari extern i una integralitat interna dels individus, pren la particularitat d’incloure els punts a comunicar a l’interior de cada Sistema. Com a següent pas evolutiu i expansiu, ja no és possible traslladar els problemes a fora.

- Per a parlar de Comunicació, cal doncs definir punts a comunicar i amb quins termes ho faran. Del contrari, no sols no es pot parlar de Comunicació, sinó que apareix el fenomen de la incomunicació.

- Els actuals punts a comunicar són, en el món extern, les diferents cultures i tota aparent diferència que impedeixi experimentar-nos com a éssers iguals, o de igual vàlua. I en el món intern, els punts a comunicar són l’emoció, el pensament i el registre de les accions.

- Si els termes en que es pretén la Comunicació no són els de la coherència estructural en cada Sistema, és a dir, la desfragmentació o descompartimentació, el que tenim és incomunicació.